Sağlık İşleri Müdürlüğü
HABER KÜNYESİ
DİŞ TARAMASI 2015
Yenimahalle’de kreş öğrencilerine diş taraması
Yenimahalle Belediyesi kreşlerinde eğitim gören çocuklar, diş taramasından geçirildi.

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, belediyeye ait 3 kreşte eğitim gören 300 çocuğun ağız ve diş taramaları yapıldı.

80. Yıl Anaokulu, Batıkent Anaokulu ve Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Anaokulu’nda gerçekleştirilen taramalarda minik öğrencilere, dişlerini nasıl fırçalayacakları hakkında da uygulamalı olarak bilgi verildi.

Yeni fırçalar belediyeden

Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Dr. Eylem Yeşilçınar tarafından gerçekleştirilen taramalarda çocuklara diş sağlığı ve ağız bakımı bilincini kazandırmak için, diş takvimi, diş fırçası ve diş macunu da hediye edildi.

Sağlıklı dişler, sağlıklı gülüşlere sahip olmak için çocuklarımızın küçük yaşlarda bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Belediye olarak her zaman ilçemizde hasta, yaşlı, engelli ve çocuklarımıza öncelik verdik. Çocuklarımızın sağlığı, geleceğimizin sağlığı olduğuna göre sosyal belediyecilik gereği rutin sağlık kontrollerimize devam edeceğiz” dedi.